06 11 34 62 07 welkom@empado.nl

Niet iedere zwangerschap is meteen een feest

Je zwangerschap is een periode van grote veranderingen. Je lichaam verandert en je bereid je voor op de geboorte van je kindje en jullie leven daarna.

Veel vrouwen ontdekken tijden hun zwangerschap dat er dingen in hen leven die het moeilijk maken te genieten van de zwangerschap. Misschien herken je er een aantal.

Je kunt last hebben van fysieke klachten. Bekkeninstabiliteit, zwangerschapsjeuk, hoge of lage bloeddruk. Of bijvoorbeeld dat je kindje niet voldoende indaalt.

Maar je kunt ook last hebben van mentale klachten. Angst voor je bevalling, angst dat je kind ongezond zal zijn, angst om thuis te bevallen. Of juist om in het ziekenhuis te bevallen. Gevoelens van twijfel en niet goed weten welke keuzes je wilt maken komen veel voor.

En het kan zijn dat je wordt herinnert aan ervaringen die te maken hebben met je eerdere bevalling. Bijvoorbeeld omdat je een keizersnede hebt ondergaan. Of een knip. Of een andere ingreep tijdens je bevalling. Dit gaat vaak gepaard met gevoeld van onmacht, verdriet en boosheid. En dat kan een sluier leggen op je zwangerschap. En je vertrouwen in je volgende bevalling.

En misschien heb je een vervelende of traumatische ervaringen opgedaan in je leven. Ook dat kan zorgen voor ongemak tijdens de zwangerschap of de bevalling. Bijvoorbeeld als je te maken hebt gehad met misbruik of andere vormen van geweld.

Bevallen op de manier die bij je past

Steeds meer vrouwen, en hun partners, willen hun zwangerschap en hun bevalling vormgeven volgens hun eigen wensen. Dit betekent soms dat ze keuzes maken die anders zijn dan wat hun omgeving wenselijk vindt, of eist. De keuzes die je moet maken zijn niet altijd gemakkelijk. Ze hebben grote invloed op jouw gezondheid, de levensstart van je kind. En soms ook op de relatie met je partner.

Het maken van de keuzes die kloppend zijn voor jou en je partner is een belangrijke stap bij het vormgeven van jullie zwangerschap en bevalling. Gaan staan voor wat je wil vraagt dat je autonome keuzes maakt. En ook dat je zelf de verantwoordelijkheid draagt voor de gevolgen ervan. Dit is voor veel mensen een uitdagend proces.

Om zwangeren en hun partners te helpen bied ik consulten aan. Hierbij help ik je om oude trauma’s, fysieke klachten en belemmerende overtuigingen te veranderen. Het resultaat is dat je je ontspannender voelt, minder of geen fysieke klachten meer hebt en de keuzes kunt maken die voor jou en jullie belangrijk zijn.

Plan je sessie

Of stuur me een bericht