Over Herman Buurman

Herman is al zijn leven lang geboeid door taal en de kracht van woorden. Omdat hij breed geïnteresseerd is heeft hij een paar studies afgerond, waarin taal steeds en rol speelt. Namelijk geschiedenis, bedrijfskunde met een specialisatie in marketing en recentelijk een opleiding tot docent Nederlands.

Op zijn zesentwintigste bracht een collega hem in aanraking met geweldloze communicatie. Hij werd gegrepen door de mogelijkheden die deze methode biedt op het vlak van verbinding en het oplossen van intermenselijke problemen. Hij besloot zich te verdiepen in de stof en trainer te worden. Naast geweldloze communicatie houdt Herman zich bezig met andere methodes die helpen bij bewustwording en persoonlijke groei. Zo is hij ademcoach en docent in de Theta Healing Techniek. Daarmee heeft hij jarenlang een praktijk gevoerd, met een specialisatie in het begeleidden van zwangere vrouwen en hun partners.
Van het één komt het ander. In zijn praktijk kwamen regelmatig stellen met relatieproblemen. Het bleek dat ze vaak geholpen werden door individuele sessies èn door trainingen in Geweldloze communicatie. Vaak nog effectiever dan door trajecten met mediators en via relatietherapie.

Momenteel woont Herman met zijn gezin op Texel. Hier geniet hij van de bijzondere natuur, de ruimte en de zee, die altijd vlakbij is. Herman wandelt graag over het eiland, doet aan kitesurfen en ‘jaagt’ af en toe op oesters.
Naast zijn werk binnen Empado heeft hij een aanstelling als docent Nederlands op de middelbare school op het eiland. Hij geeft graag les, zeker als het onderwerp taal is, of iets wat daarmee te maken heeft.
In zijn vrije tijd volgt hij een opleiding tot zelfstandig werkend kok, maakt hij af en toe een glas-in-loodraam en speelt hij viool.


Denk je dat mijn aanbod bij je past? Doe dan één van de volgende dingen.

Schrijf je hieronder in voor mijn nieuwsbrief en ontvang regelmatig gratis tips.

Doe mee met een individuele training of met een groepstraining.