Hoe angst je leven moeilijk maakt

Veel mensen worden geremd door hun angsten
2008-volvo-c30-hand-brake-lever-photo-37110-s-1280x782Ieder mens heeft angsten. Angsten waarschuwen ons voor situaties die bedreigend zijn, of kunnen zijn. En zo geeft angst ons de mogelijkheid een situatie te ontvluchten of onszelf te verdedigen.

Maar in de meeste gevallen is angst een emotie die ons blokkeert. De angst iets niet te kunnen, of afgewezen te worden remt ons bijvoorbeeld als we nieuwe vaardigheden willen leren. Of als we mensen ontmoeten.

Door angst leiden veel mensen niet het leven dat ze willen
Als je een hoog angstniveau hebt merk je direct hoe angst je leven beheerst. Je durft veel dingen niet te doen die anderen wel doen. Of het kost je enorm veel moeite en energie om het te doen. Ik heb dat zelf meegemaakt. Want jarenlang had ik een hoog angstniveau.
Ik voelde me dagelijks bang en had moeite met veel situaties die voor anderen makkelijk of plezierig waren.

Ik was enorm bang om te falen. Die angst was zo sterk dat ik als ik met de bus reisde peentjes zweette omdat ik bang was dat ik mijn halte zou missen. Zo zat ik dan een busreis lang mezelf zorgen te maken. Angst maakte mijn leven zwaar en moeilijk. Veel mensen herkennen dat op hun eigen manier.

Angst zorgt voor frustratie
Als angst een grote rol speelt in je leven zorgt dat voor veel frustratie. Je vraagt je bijna de hele dag af of je iets wel kunt, begrijpt of weet. Je wordt heel voorzichtig bij alles wat je doet. En daardoor ervaar je je leven als moeizaam.

Want je ontwikkeld je langzamer dan je zou willen
Angst remt je. Het houdt je tegen en zorgt dat je minder dingen doet dan je zou willen of moeten doen. Je krijgt dat niet de resultaten die je graag wilt hebben. Dat is zeer frustrerend en vaak ook verdrietig.

Mensen die worden gestopt door hun angsten staan op de rem. Hun persoonlijke ontwikkeling gaat niet zo hard als ze willen. Ze groeien wel, maar ze weten dat ze veel meer kunnen dan ze nu doen. Omdat ze bang zijn ontwikkelen ze zich veel langzamer dan ze kunnen.

Je kunt loskomen van je angsten
Er zijn verschillende manier om los te komen van je angsten. Een methode die ik veel heb gebruikt is de dingen doen waarvoor ik bang was. Zo heb ik in mijn eentje reizen gemaakt en ben ik een bedrijf begonnen. Ik heb mezelf uitgedaagd om sociale contacten aan te gaan, ook als ik dat heel spannend vond. Hierdoor kwam ik voor een groot deel los van mijn angsten.

Op die manier, op wilskracht dus, lukte het me om mijn angstniveau te verlagen. Maar mijn leven werd er niet leuker van.

In mijn onderbewustzijn was de angst namelijk nog steeds aanwezig. Daar zorgde hij voor een flink rem op mijn levensgeluk. Bovendien was ik de een groot deel van mijn dag bezig met het worstelen met mijn angsten. En ik kan je vertellen dat dit niet het meest inspirerende is om te doen. Gelukkig kan het ook anders.

Theta Healing helpt je om snel los te komen van angsten en blokkades
Theta Healing heeft me heel erg geholpen om los te komen van mijn angsten. Eerst door een paar consulten te doen. En kort daarna door het zelf te gaan leren. Al na het basis seminar, van drie dagen, voelde ik me gelukkiger en rustiger. Angst speelde veel een kleinere rol in mijn leven. En dat is altijd zo gebleven.

Voor mij is Theta Healing een geweldige manier om los te komen van angsten. Je kunt dit ook zelf ervaren tijdens, en na, de basistraining die op 14 november begint.

Wil je leren hoe je kunt leven zonder geleid te worden door angst?
Doe dan mee met het basis seminar. Je leert hier hoe je zelfstandig en met hulp van anderen kunt werken aan het oplossen van angsten die je nu nog afremmen.

Wil je je inschrijven voor het basisseminar? Klik dan op deze link.

Wil je meer informatie? Klik dan op deze link.

Ik zie ernaar uit je te ontmoeten in november.

Hartelijke groeten,

Herman Buurman