Hoe je op een Eenvoudige manier je relatie verbetert

Theta Healing Soulmates CoachingSoms is het moeilijk om contact met je partner te hebben
Misschien zegt je partner dingen die jij onprettig vind. Of hij of zij doet dingen waar je niet blij van wordt. Die wil je dan veranderen. En jouw partner heeft vast ook wel eens klachten over jouw gedrag of de dingen die je zegt.

 Dit zorgt voor verwijdering tussen jou en je partner
Als de communicatie tussen jou en je partner niet lekker loopt dan moet je dat veranderen. Het leidt namelijk tot frustratie, minder plezier en minder verdieping tussen jullie.

 Je hebt behoefte aan meer harmonie en meer plezier samen
Je zou graag willen dat de verbinding de je met je partner heb verbetert. E dat je meer harmonie ervaart. En ook dat je samen weer lol kunt hebben.

 Maar dat lukt je niet altijd
Soms lukt het je niet om het contact met je partner te verbeteren. Je kunt misschien niet de juiste woorden vinden om te zeggen wat er in je omgaat. Of de ander reageert boos als je iets zegt. En misschien erger jij je ondertussen zo aan je partner dat je niet meer weet hoe je daarmee om kunt gaan.

 En dat zorgt voor frustratie
Jij voelt je gefrustreerd. En je partner voelt zich waarschijnlijk ook niet goed. Je wil graag een beter contact, maar je krijgt het niet voor elkaar. Wat je ook probeert.

 Dat kun je veranderen
Je kunt je communicatie met je partner veranderen zodat je elkaar wèl goed begrijpt. En je kunt ervoor zorgen dat je meer harmonie, begrip en plezier hebt samen.

 Hoe doe je dat?
Een goede manier om te beginnen is door te gaan praten over wat jullie allebei voelen en waar jullie behoefte aan hebben. Ieder mens heeft namelijk gevoelens. Daarom kan iedereen begrijpen wat je bedoelt als je praat over jouw gevoelens. Of als je vraagt naar de gevoelens van de ander.

Vragen naar iemands gevoel bij een bepaalde situatie helpt heel erg om beter contact te krijgen.

Maar als je alleen naar je partners gevoel vraagt kom je er niet. Het is belangrij dat je ook vraagt waarom hij of zij iets voelt. En dat heeft altijd te maken met onvervulde of vervulde behoeftes.

 Gevoelens hangen samen met behoeften
Je kunt bijvoorbeeld blij zijn (gevoel) omdat je salaris is verhoogd. De behoefte die daardoor vervult is kan dan erkenning zijn, of waardering.

Of je bent boos omdat je vrouw de altijd rommel maakt in de badkamer, die ze dan niet opruimt. Je onvervulde behoefte is dan misschien overzicht hebben, of rust.

Door daarover te praten verbetert je relatie sterk!
Stellen die praten over hun gevoelens en behoeften ervaren meer geluk en verbinding in hun relatie. En ook meer plezier en harmonie.

Wil je dit ook leren?|
Je kunt leren om zó te communiceren dat het contact met je partner veel beter wordt. Hiervoor bied ik op 12 en 13 september de basistraining Klare Taal aan. Je bent van harte welkom om mee te doen!

Wil je meer informatie, of jezelf aanmelden? klik dan hier.

Ik zie ernaar uit je te begroeten als deelnemer!

Hartelijke groeten,

Herman Buurman