Privé- cursus verbindend communiceren voor stellen

Verbeter je relatie in één dag

Als je een intieme relatie met iemand hebt, ontwikkel je al snel gedragspatronen die jezelf en je partner helpen om de relatie in stand te houden.
Sommige van deze patronen zijn prettig voor jezelf èn ondersteunend voor de kwaliteit van jullie relatie. Maar vaak ontstaan er patronen die misschien wèl helpen de relatie in stand te houden. Maar die je niet helpen om zelf gelukkig te zijn.

Je kunt bijvoorbeeld merken dat je vaak dingen niet zegt tegen je partner. Of dat je regelmatig dingen doet waar je eigenlijk niet achter staat. Of dat je dingen tegen de ander zegt waardoor hij of zij boos of verdrietig wordt. Of misschien zegt je partner dingen die je kwetsend vindt.

Waarom verliezen stellen het contact?

Ten eerste omdat mensen verschillend zijn. Wat voor de een vanzelfsprekend en acceptabel gedrag is, kan bij de ander juist ongemakkelijke gevoelens oproepen. Hoe ga je daarover in gesprek zonder dat de ander zich beledigt of onzeker gaat voelen?

Ten tweede kunnen jullie omstandigheden veranderen. Bijvoorbeeld omdat je kinderen krijgt of omdat de carrière van jezelf of je partner een tijdlang veel tijd en energie vraagt. Of misschien gaat iemands gezondheid achteruit en heeft hij of zij veel zorg nodig.

Ten derde omdat luisteren een kunst is. Maar de ander duidelijk maken wat er in je leeft en wat voor jou ècht belangrijk is, is ook niet altijd makkelijk.

Ten vierde omdat we emotionele wezens zijn.
Als je partner iets tegen je zegt waardoor je wordt geraakt, zou je daar eigenlijk graag begrip  en aandacht voor willen hebben.
Maar als je partner óók geëmotioneerd is, is het voor hem of haar juist moeilijk om naar jou te luisteren. En daardoor krijgen mensen vaak de indruk dat hun partner er niet echt voor hen is. Ze voelen zich alleen en merken dat het moeilijker wordt om hun partner te vertrouwen.

Misschien wil jij óók je relatie verbeteren

Wil je meer begrip, verbinding, plezier en intimiteit ervaren in je relatie? En wil je dat graag doen op een veilige, snelle en doeltreffende manier?
Dan is de eendaagse cursus verbindende communicatie iets voor jou (en hopelijk vindt je partner het ook interessant).

Het brengt jou en je partner dichter bij elkaar. Het helpt je om elkaar beter te begrijpen. En beter naar elkaar te luisteren. En het helpt jullie om elkaar meer te ondersteunen en zo meer van jullie samenzijn te genieten.

Géén therapie

Dit is een eendaagse cursus, waarmee je als stel nel positieve veranderingen gaat bereiken. Het is geen relatietherapie (hoewel het effect best wel helend is). e dat is fijn. Want niet iedereen heeft positieve associatie met het woord “relatietherapie”. En vooral mannen kunnen zich erg ongemakkelijk voelen bij het idee dat ze naar een relatietherapeut moeten. Ze kunnen het idee krijgen dat ze op het strafbankje worden gezet en zich moeten verantwoorden voor wat ze verkeerd doen.

Deze cursus werkt anders

Jullie gaan een dag lang op een totaal andere manier met elkaar in gesprek. Het is gezellig, ontwapenend, intiem, een beetje spannend, leerzaam, verbindend en het gaat niet over wie er wat verkeerd doet. Het gaat wèl over wat je graag anders zou willen. Over eerlijkheid, openheid en leren zeggen wat er ten diepste in je leeft. En dat ook leren horen bij jezelf en je partner.

Wat zijn de resultaten?

De investering in de eendaagse privécursus is 580,- Euro voor twee personen. Dat is minder dan een weekendje weg kost. En je hebt er langer plezier van.

Willen jullie graag een privécursus in je eigen huis? Dan is de investering 680,- Euro (binnen Nederland).

Dit werkt als jullie allebei bereid zijn om moeite te steken in het verbeteren van jullie relatie. Als je er dus allebei vrijwillig aan begint (een beetje twijfel of onzekerheid mag best).
Het allerbeste resultaat krijg je als jullie na deze dag je best blijven doen om het geleerde toe te passen.

Het duurt maar één dag
Die dag begint om 10:00 en eindigt om 17:00 uur. Daarna heb je een basis in verbindende communicatie waarmee je de rest van je relatie aan de slag kunt.

de cursus wordt aangeboden in Doornenburg. In een landelijke omgeving op een rustige plek, waar je alle tijd en ruimte hebt voor elkaar.
Heb je liever dat het bij jullie thuis gebeurt? Dat kan ook!

Het komt voor dat ex- partners deze cursus volgen. Bijvoorbeeld omdat ze samen kinderen opvoeden en dat zo goed mogelijk willen doen. Deze cursus helpt om elkaar beter te begrijpen, irritatie weg te nemen en beter samen te werken.

Gratis intake

Deelnemen aan “Verbeter je relatie in één dag” is geen lichtvaardig besluit. Je moet het allebei willen en het is belangrijk dat je er op kunt vertrouwen dat er voor jullie allebei veiligheid en voldoende ruimte en aandacht is. En het is natuurlijk belangrijk dat de cursus aansluit bij wat jullie nodig hebben.

Om dat af te stemmen bied ik jullie een gratis telefonische intake aan. Jullie kunnen dan je vragen stellen en helder krijgen of dit bij jullie past. Je kunt me samen bellen of los van elkaar.