Privétraining verbindend communiceren voor stellen

Verbeter je relatie in één dag

Als je een intieme relatie met iemand hebt, ontwikkel je al snel gedragspatronen die jezelf en je partner helpen om de relatie in stand te houden.
Sommige van deze patronen zijn prettig voor jezelf èn ondersteunend voor jullie relatie. Maar vaak ontstaan er patronen die misschien wèl helpen de relatie in stand te houden. Maar die je niet helpen om zelf en samen gelukkig te zijn.

Je kunt bijvoorbeeld merken dat je vaak dingen niet zegt tegen je partner. Of dat je regelmatig dingen doet waar je eigenlijk niet achter staat. Of dat je dingen tegen de ander zegt waardoor hij of zij boos of verdrietig wordt. Of misschien zegt je partner dingen die je kwetsend vindt.

Waarom verliezen stellen het contact?

Er kan van alles gebeuren waardoor het contact met je partner verandert. Grofweg komt het vaak neer op een van de onderstaande zaken.

Ten eerste; mensen hebben verschillende opvattingen en patronen. Wat voor de een vanzelfsprekend en acceptabel gedrag is, kan bij de ander juist ongemakkelijke gevoelens oproepen. Hoe ga je daarover in gesprek zonder dat de ander zich beledigd of onzeker gaat voelen?

Ten tweede kunnen omstandigheden veranderen. Bijvoorbeeld omdat je kinderen krijgt of omdat de carrière van jezelf of je partner een tijdlang veel tijd en energie vraagt. Of misschien gaat iemands gezondheid achteruit en heeft hij of zij veel zorg nodig.

Een andere reden is dat luisteren een kunst is. écht luisteren naar wat een ander zegt vinden we vaak moeilijk. En dat terwijl het voor een relatie nodig is dat partners elkaar op een diep niveau begrijpen.

Maar de ander duidelijk maken wat er in je leeft en wat voor jou ècht belangrijk is, is ook niet altijd makkelijk. Zeker niet als je emoties het overnemen.
Want als je partner iets tegen je zegt waardoor je wordt geraakt, zou je daar eigenlijk graag begrip  en aandacht voor willen hebben. Maar als je partner óók geëmotioneerd is, is het voor hem of haar juist moeilijk om naar jou te luisteren. En daardoor krijgen mensen vaak de indruk dat hun partner er niet echt voor hen is. Ze voelen zich alleen en merken dat het moeilijker wordt om hun partner te vertrouwen.

Hoe los je dit nou op?

Wat ik stellen leer, is om te communiceren op een manier die werkt. Ik leer je woorden gebruiken die uitdrukking geven aan wat je voelt en wat je graag zou willen. Zonder dat de ander zich daardoor bedreigd of angstig hoeft te voelen.
En ik leer je hoe je op een dieper niveau naar elkaar kunt luisteren. Zodat je elkaar niet alleen kunt zeggen wat je wilt, maar je je allebei ook gehoord voelt.

Wil jij óók je relatie verbeteren?

Wil je meer begrip, verbinding, plezier en intimiteit ervaren in je relatie? En wil je dat graag doen op een veilige, snelle en doeltreffende manier?
Dan is de eendaagse cursus verbindende communicatie iets voor jou (en hopelijk vindt je partner het ook interessant).

Het brengt jou en je partner dichter bij elkaar. Het helpt je om elkaar beter te begrijpen. En beter naar elkaar te luisteren. En het helpt jullie om elkaar meer te ondersteunen en zo meer van jullie samenzijn te genieten.

Géén relatietherapie

Dit is een eendaagse cursus, waarmee je als stel snel positieve veranderingen gaat bereiken. Het is geen relatietherapie (hoewel het effect best wel helend is). En dat kan heel prettig zijn. Want niet iedereen heeft positieve associatie met het woord relatietherapie. Me kunnen zich erg ongemakkelijk voelen bij het idee dat ze naar een relatietherapeut moeten omdat ze het idee krijgen (of de ervaring hebben) dat ze op het strafbankje worden gezet en zich moeten verantwoorden voor wat ze verkeerd doen.

Deze training werkt anders

Jullie gaan een dag lang op een totaal andere manier met elkaar in gesprek. Het is gezellig, ontwapenend, intiem, een beetje spannend, leerzaam, verbindend en het gaat niet over wie er wat verkeerd doet.
Het gaat wèl over wat je graag anders zou willen en hoe je dat aanpakt Over eerlijkheid, openheid en leren zeggen wat er ten diepste in je leeft. En dat ook leren horen bij jezelf en je partner.

Wat is de prijs van de training?

De investering in de eendaagse privécursus is 780,- Euro (exclusief btw) voor twee personen. Dat is minder dan een weekendje weg kost. En je hebt er langer plezier van.

Wat is de Locatie?

De cursus wordt in principe aangeboden op Texel. Dit is vooral leuk als jullie je training willen combineren met een weekendje weg, zodat je alle tijd en ruimte hebt voor elkaar.
Desgewenst geef ik je tips voor locaties en de restaurants waar je volgens mij echt naartoe moet.

Willen jullie liever een privécursus in je eigen huis of een andere locatie naar jullie keuze? Dat kan ook. Ik kom dan met mijn flip-over en mijn stiften naar jullie toe.
Jullie investering is dan 795,- Euro (exclusief btw), binnen Nederland.

Het duurt maar één dag

Die dag begint om 09:30 en eindigt om 16:30 uur. Daarna heb je een basis in verbindende communicatie waarmee je de rest van je relatie aan de slag kunt. In overleg kunnen we kiezen voor afwijkende begin- en eindtijden.

Materiaal inbegrepen

Voor deze training heb je een reader nodig en oefenmateriaal. Dat is bij de prijs inbegrepen. Als je de training volgt op Texel, dan zorg ik ook voor koffie, thee, limonade en versnaperingen.
Neem zelf een pen en papier mee, voor het geval je aantekeningen wil maken.

Voor wie is deze training geschikt?

De meeste stellen die een privétraining volgen, houden van aanpakken. Ze zien graag snel resultaat. En dat kan in deze training, je zit namelijk samen een dag lang in een snelkookpannetje.

Als je niet echt grote problemen hebt samen, maar wanneer je gewoon graag je verbinding wil verdiepen en wil leren geweldloze communicatie toe te passen, kun je een privétraining volgen. Maar je zou dan ook een groepstraining kunnen volgen.
Een privétraining heeft, ook voor stellen zonder grote issues, wèl als voordeel dat je een dag lang specifiek wordt gewezen op jouw en jullie patronen en dat je leert hoe je die verandert. Er is geen ontkomen aan 😉.

Maar als je in je relatie grote of urgente problemen ervaart waar jullie niet goed uitkomen, past een privétraining misschien beter bi jullie. In dat geval wil je je waarschijnlijk helemaal focussen op jezelf en elkaar. En misschien heb je gewoon behoefte aan privacy.
In die gevallen kunnen jullie beter kiezen voor een privétraining dan voor een groepscursus.

Het komt voor dat ex- partners deze cursus volgen. Bijvoorbeeld omdat ze samen kinderen opvoeden en dat zo goed mogelijk willen doen. Deze cursus helpt om elkaar beter te begrijpen, irritatie weg te nemen en beter samen te werken.

Hoe jullie situatie ook is; dit werkt als jullie allebei bereid zijn om moeite te steken in het verbeteren van jullie relatie. Als je er dus allebei vrijwillig aan begint (een beetje twijfel of onzekerheid mag best).
Het allerbeste resultaat krijg je als jullie na deze dag je best blijven doen om het geleerde toe te passen.

Contact vooraf

Deelnemen aan “Verbeter je relatie in één dag” is geen lichtvaardig besluit. Je moet het allebei willen en het is belangrijk dat je er op kunt vertrouwen dat er voor jullie allebei veiligheid en voldoende ruimte en aandacht is. En het is natuurlijk belangrijk dat de cursus aansluit bij wat jullie nodig hebben.

Om dat af te stemmen bied ik jullie een gratis intake aan. Jullie kunnen dan je vragen stellen en helder krijgen of de privétraining bij jullie past. Je kunt me samen bellen/ skypen, of los van elkaar.
Je kunt je niet inschrijven voor deze training zonder dat we vooraf persoonlijk contact hebben gehad.
Je kunt hieronder het contactformulier invullen, of me bellen. Ik hoor graag van jullie!