Theta Healing®

Wat is Theta Healing?

Theta Healing is een meditatie- en visualisatietechniek die wordt gebruik voor persoonlijke groei, bewustwording en het helen van geestelijke en lichamelijke klachten.

De techniek is (en wordt ontwikkeld) door Vianna Stibal. Ze is daar ongeveer 20 jaar geleden mee begonnen nadat ze merkte dat een kwaadaardig gezwel in haar been verdween door het (toevallig) toepassen van meditatie en visualisatie.
Daarna heeft ze zich toegelegd op het begrijpen en gebruiken van die meditatievorm, totdat ze de vraag kreeg of ze het aan anderen wilde onderwijzen.

Momenteel zijn er wereldwijd zo’n 600.000 mensen geregistreerd als “Theta Healer”.  Ze zijn in staat om met zichzelf en/of anderen te werken met deze techniek.

Hoe het werkt is als volgt: degene die Theta Healing beoefent stemt zich doormiddel van meditatie af op de persoon die de heling ontvangt.
De beoefenaar maakt ook contact met “de Bron” of de “Scheppende Kracht”, “God” (of hoe je hetgeen waar wij deel van uitmaken ook wilt noemen). in overleg met de persoon die de heling ontvangt worden, met gebruikmaking van de “Bronenergie “overtuigingen waar die persoon last van heeft verandert. Dat gebeurt doormiddel van meditatie.

Die belemmerende overtuigingen blijven verandert. De gevolgen daarvan zijn dat klachten geheel verdwijnen of dat “de scherpe randjes” er af gaan zodat de persoon die heling ontving er zelf mee verder kan.

Daar ben ik nog niet helemaal uit. Het kan zijn door de kracht van suggestie. Of doordat er een kosmische wet is die stelt dat alles wat wij besluiten en bij onszelf waarnemen bestaat. Het gevolg van de tweede aanname is dat als een  beoefenaar van Theta Healing (doormiddel van visualisatie en meditatie) waarneemt dat iets bij een ander verandert, het ook daadwerkelijk verandert is.

Er zijn ook mensen die dit kunnen verklaren vanuit de kwantum fysica. Dat vind ik erg interessant en ik vind het een uitstekende verklaring. Maar die kan ik hier niet inhoudelijk herhalen.

Ik ervaar Theta Healing als bijzonder effectief. Het helpt om snel en zonder veel gedoe in kaart te brengen waar je (of mijn cliënten) op een diep niveau mee worstelen. En dat vind ik op zichzelf al een verademing. Je hebt geen urenlange coachings- of therapiesessies nodig om tot de wortels van je probleem door te dringen en daar bewustwording op te krijgen. En bewustwording is volgens mij een essentieel onderdeel van ieder proces van heling en persoonlijke groei.

 Vervolgens wordt de wortel van het probleem aangepakt. Dat kan zijn: oud trauma of beperkende overtuigingen. Vaak zijn het overtuigingen waarvan je niet eens wist dat je ze had; die dan een grote impact op je leven blijken te hebben.

Als de wortel van je probleem is verandert, heeft het probleem geen bestaansrecht meer. En dat geeft je al snel een gevoel van rust, bevrijding, acceptatie en een dieper contact met “de Levenstoom”. Als klap op de vuurpijl veranderen je fysieke sensaties. Klachten lossen op of nemen sterk af.

Ja, en dat vind ik een ander voordeel van Theta Healing. Je kunt het leren en je kunt het ook snel toepassen.

Ik heb deze methode onderwezen aan docenten, huisvrouwen, trainers, verloskundigen. aan allerlei soorten mensen met allerlei (ook religieuze) achtergronden eigenlijk.

Het is een geweldige aanvulling op de gereedschapskist van mensen die in het reguliere gezondheidscircuit werken. Juist omdat je er zo snel mee tot de kern komt.

De opleiding tot Theta Healer is opgebouwd in losse modules (die we seminars of trainingen of cursussen noemen). Er worden nog regelmatig niewe seminars ontwikkeld.

Je begint bij de Basiscursus, doet daarna de Advanced Cursus en daarna “Dig Deeper”. Daarna zijn er verschillende opties, die ik hier niet beschrijf. Je kunt voor een overzicht eens kijken op: www.thetahealing.com.

Je bepaalt zelf waar en wanneer en bij wie je een cursus volgt. Ze worden over de hele wereld aangeboden.

Welke Theta Healing cursussen kun je momenteel bij Empado volgen?