Tijd voor jezelf

De laatste tijd hoor ik van verschillende mensen in mijn praktijk dat ze worstelen met belangrijke levensvragen. Dat ze eigenlijk het liefste “naar binnen willen keren”, dat ze rustig aan willen doen en tijd willen nemen voor zelfonderzoek om antwoorden te krijgen.

Die behoefte aan verstilling lijkt in de lucht te hangen. En dat is vreemd, want de winter loopt op zijn einde. Dit zou dus eigenlijk het moment moeten zijn waarop mensen naar buiten treden om inspiratie op te doen en elkaar te ontmoeten.

Zelf merk ik het ook, behoefte aan tijd voor mezelf. De afgelopen maanden heb ik een boek geschreven. En nu dit bijna klaar is, voel ik de behoefte om rustig aan te doen. Om het bos in te gaan met mijn mountainbike, of een flink stuk te wandelen. Ik ben op zoek naar nieuwe inspiratie voor mijn werk en hoe ik mijn leven wil leven. Het is niet altijd makkelijk daar tijd voor te nemen, naast de zorg voor mijn gezin en het werk.

Herken je de behoefte om wat rustiger aan te doen en meer tijd te nemen voor jezelf? Hieronder staan wat tips waar je misschien iets aan hebt.

  • Kijk een tijdlang geen t.v. en lees geen boeken. Hierdoor houd je waarschijnlijk tijd over die je kunt gebruiken verplichtingen die je weghouden van contact met jezelf.
  • Plan dagelijks een periode in waarin je alleen bent. En waarin je niet gestoord wordt. Dit vervult direct je behoefte aan tijd met jezelf.

Kies een of twee van deze strategieën en ervaar zelf wat ze je brengen. Ik wens je lekker veel tijd met jezelf!

Hartelijke groeten,

Herman