Verbeter je relatie in één dag

privecursus verbindende communicatie voor stellenEen intieme relatie staat of valt met de kwaliteit van je verbinding
Als je een intieme relatie met iemand hebt, ontwikkel je al snel gedragspatronen die jezelf en je partner helpen om de relatie in stand te houden.

Sommige van deze patronen zijn prettig voor jezelf èn ondersteunend voor de kwaliteit van jullie relatie. Maar vaak ontstaan er patronen die misschien wèl helpen de relatie in stand te houden. Maar die je niet helpen om zelf gelukkig te zijn.

Je kunt bijvoorbeeld merken dat je vaak dingen niet zegt tegen je partner. Of dat je regelmatig dingen doet waar je eigenlijk niet achter staat. Of dat je dingen tegen de ander zegt waardoor hij of zij boos of verdrietig wordt. Of misschien zegt je partner vaak dingen die je kwetsend vindt.

Het is niet makkelijk om de kwaliteit van je verbinding hoog te houden
In het beginstadium van een relatie is het makkelijk. Doordat je allebei verliefd bent is het eenvoudig om het gedrag van de ander waar je niet blij mee bent te accepteren. Maar na een tijdje, als de eerste verliefdheid begint af te nemen, kom je op het punt dat het niet langer prettig is om daarmee geconfronteerd te worden. Op die momenten is het vaak moeilijk om eerlijk te zijn over wat je stoort en toch een warme band te onderhouden met elkaar.

Het lukt niet altijd om de ander duidelijk te maken wat er in je leeft
Mensen zijn verschillen. Wat voor de een vanzelfsprekend en acceptabel gedrag is, kan bij de ander juist ongemakkelijke gevoelens oproepen. Het is dan niet altijd makkelijk om dat uit te leggen zonder dat de ander zich beledigt of onzeker gaat voelen.

En het lukt niet altijd om volledig te begrijpen wat er in de ander omgaat
Want de meeste mensen hebben niet geleerd hoe ze naar hun partner kunnen luisteren. Meestal nemen we anderen waar door het filter van onze eigen gevoelens en oordelen. Je herkent misschien wel dat je partner iets tegen je zegt waardoor je wordt geraakt. En dat je vanaf dat moment niets meer hoort van wat hij of zij zegt. Je voelt je overweldigt, boos, verdrietig of wat dan ook. En daar gaat dan al je aandacht naartoe.
Dit gebeurt veel in communicatie tussen stellen. En dat zorgt ervoor dat je de ander niet meer volledig kunt begrijpen.

Dat zorgt voor onbegrip, spanningen en irritaties
Als je elkaar niet helemaal begrijpt; en als je op een onprettige manier wordt geraakt door wat de ander zegt, ontstaan onbegrip, spanningen en irritaties. Als dat langer duurt mondt het uit in ruzies en vaak het einde van je relatie.

Mogelijk ben jij ook in een relatie die niet zo goed loopt als je graag wil
Dat hoeft niet te betekenen dat jullie vechtend door het huis rollen. Misschien merk je gewoon dat jullie samen nog mogelijkheden hebben in je verbinding die je niet gebruikt. Simpelweg omdat je samen nog niet optimaal communiceert.

Dan is het heel erg voedend voor je relatie om je communicatie te verbeteren.

En wellicht is je relatie al wel in het stadium dat je vastzit in gedragspatronen die de kwaliteit van jullie contact verslechteren. Misschien ervaren jullie al meer ongemak in jullie contact dan je wil. En daar wil je dan graag verandering in aanbrengen.

Wil je graag de kwaliteit van je relatie verbeteren?
Wil je meer begrip, verbinding, plezier en intimiteit ervaren in je relatie? En wil je dat graag doen op een veilige, snelle en doeltreffende manier? Dan is de eendaagse cursus verbindende communicatie iets voor jou (en hopelijk vindt je partner het ook interessant).

Hiermee verbeter je de kwaliteit van jullie relatie direct en voelbaar
Het brengt jou en je partner dichter bij elkaar. En het helpt je om elkaar beter te begrijpen. En beter naar elkaar te luisteren. En het helpt jullie om elkaar meer te ondersteunen en zo meer van jullie samenzijn te genieten.

Het duurt maar één dag
Die dag begint om 09:30 en eindigt om 17:00 uur. Daarna heb je een basis in verbindende communicatie waarmee je de rest van je relatie aan de slag kunt.

Erg duur is het ook niet
De investering in de eendaagse privécursus is 397,- euro voor twee personen. Dat is minder dan een weekendje weg kost. En je hebt er langer plezier van.

Willen jullie graag een privécursus in je eigen huis? Dan is de investering 497,- Euro.

Contact vooraf
Het is erg behulpzaam om voordat je besluit deze cursus te doen even contact met me op te nemen. We kunnen dan samen jullie hulpvraag en leerwensen in kaart brengen. En bepalen of deze cursus ook bij jullie past.