Zwangerschapsbegeleiding

Je wilt graag genieten van je zwangerschap.

Maar wat doe je als dat niet lukt?

Bang om te bevallen

Met name tijdens een tweede zwangerschap hebben vrouwen angst voor hun bevalling. Daar wordt nog niet zoveel openheid over gegeven. Dat is jammer, want je zou dan merken dat je niet de enige bent.

Die angst komt vaak voort uit trauma dat tijdens de eerste zwangerschap is ontstaan. Als gevolg van ingrepen, onvolledige voorlichting, slechte communicatie, angst bij zorgverleners en/ of partner, pijn, tegenvallende thuisbevallingen en nog veel meer. Ook deze lijst is lang en ook dit zijn ervaringen waarvan we vaak denken dat ze normaal zijn. Dat ze horen bij bevallen.

Dat is niet gek, want onze beeldvorming over bevallen wordt in hoge mate bepaald door dramaseries, verhalen in vrouwenbladen en horrorverhalen die mensen je vertellen nadat jij zei “ik ben zwanger”. We hebben geaccepteerd dat bevallen gevaarlijk is en moeilijk. En daarmee verliezen vrouwen de kans om van hun bevalling een geweldige en bekrachtigende ervaring te maken.

Niet iedere Zwangerschap is meteen een feest

Het is zelfs zo dat heel veel vrouwen last hebben van klachten tijdens hun zwangerschap. Ze hebben last van fysieke of psychische klachten. De meeste vrouwen met klachten vinden hun zwangerschap daarom geen prettige ervaring.

Het kan zwaar zijn, pijnlijk, verdrietig en soms ook angstig. Misschien geldt dat ook voor jou en is dat de reden dat je nu mijn website bekijkt.

We geloven dat het erbij hoort

Want je bent niet de enige. Je kent ongetwijfeld vrouwen in je omgeving die óók klachten ervoeren toen ze zwanger waren. Zwangerschapsjeuk, bekkenklachten, opgezwollen benen en voeten, geen geheugen, constant emotioneel zijn, niks kunnen eten of binnenhouden, de lijst is lang. En het is gemakkelijk om bevestigd te krijgen dat het gewoon zo hoort. Bij zwangerschap hóren klachten, toch?

Het kan anders

Misschien klinkt dit vreemd, maar je kunt je zwangerschap beschouwen als een soort snelkookpan. In een relatief korte periode wordt je uitgenodigd om heel diep in jezelf af te dalen en te onderzoeken wat het nou is dat je angsten, je pijnen en je onzekerheden veroorzaakt en in stand houdt.
En je kunt al die dingen veranderen. Net zolang totdat je géén klachten meer hebt en je vrij van angst kunt bevallen. Op een krachtige manier, zoals jij en je partner dat wensen. En in een gelijkwaardige samenwerking met zorgverleners.

De afgelopen jaren heb ik veel zwangere vrouwen en hun partners mogen helpen om los te komen van angsten, pijnklachten, fysieke ongemakken die het moeilijk maakten te genieten van hun zwangerschap en vol vertrouwen hun bevalling tegemoet te treden. Drie consulten brengen meestal al heel veel verandering teweeg.

Hoe werkt dat dan?

Ik geloof dat alles wat zich in ons leven manifesteert het gevolg is van bewuste en (vooral) onbewuste overtuigingen die wij met ons meedragen. Daaruit volgt dat je, als je je onbewuste  overtuigingen opspoort en verandert, de dingen die zich in je leven manifesten ook veranderen. Dat is mogelijk (en zelfs verassend snel) doormiddel van mediatie en visualisatie.

Klinkt dat als hocus pocus? Misschien wel. Wat ik iedere dag meemaak in mijn praktijk, is dat het werkt. Bij de meest uiteenlopende mensen met allerlei vraagstukken.
Klachten, angsten en trauma verdwijnen en vertrouwen in de eigen bevalkracht en plezier in het zwanger zijn nemen toe. En daar gaat het om, of niet dan?

Hiernaast leg ik je er wat meer over uit.

Wat zeggen anderen?

 

Wil je graag loskomen van klachten, angsten en oud (bevallings-) trauma?

En wil je tijdens de rest van je zwangerschap wèl op die roze wolk zitten?

Laat me je helpen. Boek hiernaast een consult of neem vrijblijvend contact met me op.

Onverwacht beroep?

Het is wellicht een beetje ongewoon; als man werken met zwangeren. Zelf had ik in ieder geval nooit gedacht dat ik dit werk zou gaan doen. Hoe het zo gekomen is? Dat vertel ik je hiernaast.